Tekeningen komen tot leven met BIC®Kids DrawyBook

Verhalenboek met gratis app biedt kinderen van 5 tot 10 jaar een unieke spelervaring

Vandaag lanceert BIC®Kids, het kleurstiften en kleurpotlodenmerk, DrawyBook voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Want kleuren, creëren, tekenen en delen zijn heel belangrijk en verbeteren de motoriek, de concentratie en de creativiteit van kinderen. BIC®Kids is hierin al jaren een trouwe partner voor zowel kinderen als hun ouders.

En kinderen spenderen tegenwoordig veel tijd voor allerlei schermen en gebruiken apps om te spelen. Dit kan ook een leuk familiemoment zijn. Door slim gebruik te maken van 'augmented reality' en interactiviteit slaat BIC®Kids met Drawybook een brug tussen alles wat met kleuren en de digitale wereld te maken heeft. 

 

BIC®Kids Drawybook :

 

BIC®Kids werkte hard aan het creëren van boeiende verhalen en vertederende karakters die kinderen kunnen personaliseren aan de hand van een unieke combinatie:

  • Een gratis app…

DrawyBook nodigt kinderen van 5 tot 10 jaar uit om deel te nemen aan een interactief verhaal waarin allerlei activiteiten en educatieve spelletjes zijn opgenomen.

           > Creëer met de 'Teken & Scan' functie : Kinderen kunnen met diverse elementen in het verhalenboek spelen en het interactieve verhaal personaliseren met hun eigen tekeningen. Door de tekeningen te scannen met de app worden ze geïntegreerd in het verhaal én geanimeerd. Ze komen tot leven in de app door een combinatie van ‘augmented reality’ en een audioverhaal.

         > Extra plezier door geïntegreerde spelletjes : Kinderen kunnen punten verdienen met minispelletjes die het verhaal aanvullen. Op die manier worden ze aangemoedigd om verder te spelen.

        > Leer en ontdek : Naast alle leuke activiteiten bevat de gratis app ook de nodige educatieve inhoud. Zo kunnen jong en oud bijvoorbeeld het zonnestelsel en de bijzondere eigenschappen van iedere planeet ontdekken.

 

  • … en verhalenboek combineren kleuren en ‘augmented reality’  

Drawybook is een verhalenboek met tekeningen die ingekleurd moeten worden. Deze tekeningen komen via een eenvoudige scan met een tablet of smartphone tot leven in de app. Door een combinatie van augmented reality en een audioverhaal springen de personages en de decors van het blad. Ze bewegen bovendien en creëren een fascinerende, interactieve wereld die de interesse opwekt van het kind. Het is een immersieve en plezante ervaring waarbij het kind blijk moet geven van creativiteit en verbeeldingskracht om het verhaal te beleven en het zelf leven in te blazen. Het verhalenboek omvat 9 scènes van het verhaal in virtuele realiteit.

 

Buitenaardse wezens …

Het eerste DrawyBook-verhaal heet 'Marty en het Buitenaardse Wezen' en is geschreven door de Engelse auteur Elissa Elwick. Het verhaal draait om 2 personages waarmee kinderen zich makkelijk kunnen identificeren.

"Marty is gepassioneerd door ruimtevaart en zit vaak naar de hemel en de sterren te kijken … Al van kleins af aan droomde hij ervan om ooit het heelal te ontdekken. Op een avond beslist Marty in de tuin te kamperen en daar ontmoet hij iemand heel onverwacht. Een vreemd ruimteobject komt met heel wat geraas en kabaal uit de lucht gevallen en maakt een noodlanding! Een ruimtewezen, met haar van kop tot teen, komt uit het ruimtetuig gekropen en stelt voor samen een onwaarschijnlijk avontuur te beleven. De kleine jongen krijgt een extreem belangrijke opdracht … Zal hij het buitenaardse wezen kunnen helpen? " 

Het volgende BIC®Kids DrawyBook-verhaal staat gepland voor 2017 en vertelt over de jonge detective Alice die de achtervolging inzet op een mysterieuze Ninjakat.

Voor meer informatie: www.bickids.com/nl*
*een website toegespitst op kleuren en leren schrijven, met meer dan 300 activiteiten. Het bevat ook informatie speciaal voor ouders en leerkrachten.

 

Praktische informatie 

BIC®Kids DrawyBook is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel.

Het verhalenboek van 22 bladzijden wordt verkocht samen met een etui magische stiften.

> DrawyBook app

  • Gratis app voor iOS en Android smartphones en tablets
  • Te downloaden via de App Store of Google Play
  • Talen: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits

> DrawyBook verhalenboek (inclusief 12 BIC®Kids kleurstiften)

  • Prijs: €11,90
  • Beschikbaar vanaf nu   

#bickids #drawybook #personage #appkind #gratisapp

#educatiefspel #speltablet #kleurboek #verhaal #planeet #raket #creatie

#tekening #animatie #kind #kleurboek #virtueletekening #augmentedreality #interactief

Contacteer ons
Anke van de Vliet PR Officer The Netherlands
Barbara Malengreaux Press officer Belgium, Havas Brussels
Anke van de Vliet PR Officer The Netherlands
Barbara Malengreaux Press officer Belgium, Havas Brussels
Over BIC

BIC is wereldwijd een van de marktleiders in schrijfwaren, aanstekers en scheermessen. BIC vervaardigt al meer dan 70 jaar producten van hoogwaardige kwaliteit die voor iedereen overal ter wereld toegankelijk zijn. Hierdoor is de BIC Groep uitgegroeid tot een van de meest bekende wereldmerken. BIC verkoopt zijn producten in meer dan 160 landen en realiseerde in 2018 een omzet van € 1949,8 miljoen. BIC is genoteerd op Euronext Parijs en maakt deel uit van de beursindexen SBF120 en CAC MID 60. BIC maakt ook deel uit van de volgende duurzame indexen: : Leadership Level van de CDP (A-) en Leadership Level du module complémentaire Supplier, Euronext Vigeo – Eurozone 120, Euronext Vigeo – Europe 120, FTSE4Good indexes, Ethibel Pioneer en Ethibel Excellence Investment Registers, Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, Stoxx Global ESG Leaders Index.

Bezoek voor meer info de website van de Groep BIC: www.bicworld.com


BIC